Recension: Pirates of the Caribbean 4 - I främmande farvatten

Sparrow blir sjanghajad av den grymme piraten Blackbeard och hans dotter för att leda dem rätt. Som förut blir det en kapplöpning med kungens män, den här gången ledda av Kapten Barbossa som har bytt sida för en chans att återskapa sig själv. Dessutom vill den spanska flottan förstöra "vanhelgedomen".

Förutom Geoffrey Rush som Barbossa, Kevin McNally som Sparrows sidekick Gibbs och Keith Richards som flashar förbi igen som pappa Sparrow är det mest nya ansikten den här gången. Tråkmånsen Orlando Bloom har äntligen kickats medan Kiera Knightley har ersatts av en ny tuff piratbrud i form av Penélope Cruz, och Ian McShane spelar den vedervärdige Blackbeard vilket han gör med den äran.

Det här är äventyrsfilm av ett slag som blir lite tjatig, med en massa svärdfäktande, småroliga oneliners och förutsägbara vändningar som alla visste skulle komma. Men det tuffar på ganska trivsamt, och här finns ett par scener som är riktigt underhållande, som ett mötet med lömska sjöjungfrur och bedrägeriet vid Ungdomens källa. Och Johnny Depp verkar inte det minsta trött på rollen, snarare tycks de nya medspelarna och regissörsbytet (de tre föregående filmerna regisserades av Gore Verbinski) ha gett honom en nytändning.

Det blir säkert ett par filmer till i serien, och varför inte - Jack Sparrow gör kanske inte filmvärlden bättre, men han har en publik.
- Barometern.







Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0