Nu får han väl ge sig?!

Domedagsprofeten räknade fel på fem månader

Harold Camping. Harold Camping.

"Den verkliga undergången kommer 21 oktober"

Världen väntade förgäves på jordens undergång i lördags.

Nu berättar domedagsprofeten Harold Camping vad som gick snett.

Han räknade fel på fem månader – den riktiga domedagen inträffar den 21 oktober.

Runt om i världen väntade människor på jordens undergång som skulle starta med en jordbävning och sedan sprida sig över världen i lördags.

Den kristna domedagsprofeten Harold Camping hävdade att alla bevis till att den sista dagen verkligen var kommen fanns i bibeln.

Återuppstod i morse

Men undergången kom inte. Besvikna människor som hade hoppats komma till himlen stod som frågetecken runt om i världen och krävde ett svar av Camping vad som gått snett.

Men Camping var försvunnen. Först tidigt i morse återuppstod han och berättade på en presskonferens varför vi fortfarande finns kvar.

– Jag ber om ursäkt för att jag förväxlade datumen och räknade fel på fem månader. Den verkliga domedagen inträffar den 21 oktober, sa Camping.

”Osynliga domedagen”

Han berättade att han kom på sitt misstag i helgen, men att 21 maj ändå hade betydelse som den ”osynliga domedagen”.

– Det var då Guds dom och frälsning över jordens människor blev klar. Vi har alltid sagt att 21 maj var den stora dagen, men vi förstod inte den andliga innebörden. Endast en typ av människor får komma till himlen, vilka det blir vet vi först den 21 oktober, säger han.

Eftersom Gud nu lagt sin dom finns det inget annat att göra än att vänta tills den 21 oktober, enligt Camping.

Rymde till motell

Han själv kommer att sluta predika och varna människor om domedagen, och hans radiokanal kommer bara att spela kristen musik fram till den 21 oktober.

Under presskonferensen avslöjade han också att han blev förkrossad och rymde till ett motell med sin fru när inget hände i lördags. Där gömde han sig tills han kom på sitt räknefel. -AFTONBLADET.

 

 

och vad säger han om världen inte går under 21 oktober heller? vad ska han komma med för bortförklaring då? ett nytt datum igen?



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0