Knäck

gjorde bara ett halvt recept

1dl socker
1dl sirap
1dl grädde

Blanda allt i en kastrull och koka på svag värme.
Låt koka upp, rör lite då och då.
Sänk värmen när det börjat koka, men sänk inte mer än att det fortsätter koka.

Gör "kulprovet" för att se när knäcken är klar.
Det innebär att man tar en liten klick av smeten i ett glas kallt vatten och se om du lätt kan forma smeten till en kula. Då är det klart! Låt annars koka ytterligare och gör om testet.

När du kan göra en kul av smeten så häller du i den hackade mandeln och rör.
Fördela smeten i små knäckformar. Låt stelna.


Kommentarer
Postat av: Bill

JaHa.... hur mycket kalhua hällde du i denna gången ???? =0)

2010-12-13 @ 08:22:44
URL: http://www.billshemsida.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0