Mera om Majlo

Från aftonbladet - Majlo

Läsarna skriver på för att hunden ska slippa dö

6 500.

Så många läsare hade i kväll skrivit på för att rädda amstaffhunden Majlo, 3.

– Jag håller tummarna för att Majlo och att ägarna får rätt, skriver en läsare.

För två och ett halvt år sedan skaffade Monia Johansson och maken Daniel amstaffvalpen Majlo.

Strax där efter beslöt sig paret för att lämna Eksjö och starta företag i norska Klæbu.

Den 23 februari i år knackade den norska polisen på familjens dörr. De hade kommit för att ta Majlo med sig och avliva honom.

Kämpat i ett halvår

Hundrasen amstaff är nämligen olaglig i Norge – något familjen Johansson säger att de inte var medvetna om.

– Han är fin, lugn och ordentlig. Vi har åkt fram och tillbaka över gränsen med Majlo hur många gånger som helst. Det har aldrig varit några problem och ingen har sagt något. Han är jättebra med barn och älskar vår lille son, säger Monia Johansson.

Sedan dess har Monia och Daniel kämpat för sin hunds liv och Majlos öde har blivit en internationell djurrättsangelägenhet.

En Facebook-grupp med namnet ”Rädda Amstaffen Majlo” har 26 052 medlemmar, och bloggare i både Sverige och Norge har protesterat vilt mot avlivandet av hunden.

6 500 skriver på

I dag får Majlo stöd även av Aftonbladets läsare. Klockan no på söndagskvällen hade över 6 500 läsare skrivit på för hunden.

Läsare Samsonet skriver: "Håller tummarna för Majlo och att ägarna får rätt. "

Illoberto: "Känner verkligen med familjen!Ber för att er lilla vovve ska få överleva."

Läsaren Oilers tycker att systemet att avliva ett djur enbart på grund av dess ras är märkligt.

"Borde vi inte avliva alla människor som bedöms som potentiellt aggressiva? Fotbollshuliganer, alkisar, gängmedlemmar osv, alla aggressiva ska avlivas innan dom eventuellt skadar någon. Fattar ni inte hur sjukt det låter? Släpp hunden och lås in poliserna som vägrar släppa hunden/betala för rättegången", skriver han. - Jag håller med till 100%

 

Mantamore: "Märklig historia! Undrar varför polisen så envetet biter sig fast vid att de inte ska släppa hunden? Jag hade förstått om de hade hävdat till en början att de måste följa lagen, men nu har ju en domstol sagt att det är OK att släppa hunden för transport till Sverige, så varför gör de inte det? "

TexasSwede: "Livsfarliga människor släpper man direkt utan eftertanke men det är efter de gjort sig skyldig till ett våldsbrott. Hundar avlivas innan de gjort någon illa över huvud taget."

Men det finns de som inte håller med, som anser att de norska myndigheterna gör det de ska.

Miguel Prado: "Jag är ju av den åsikten att den bör vara förbjuden även här i Sverige. Så ta inte hit den tack!!"

majortom: "Hunden togs in i Norge olagligt. Norge följer sina lagar. Likaså den rättsprocess som finns Det hör till att man kontrollerar vilka lagar och regler som gäller om man flyttar till nytt land."

 

 

Kampen mot norsk polis ruinerar Majlos ägare

Hittills har de hindrat norska polisen från att avliva deras hund.

Men det har kostad Monia Johansson och maken Daniel tid – och pengar.

– Det är sista instansen nu. Förlorar vi står det oss dyrt – på två sätt, säger Monia Johansson.

Hon undrar hur han mår.

Hur mycket han har växt.

Men framför allt – var han är.

”Polisen vägrade släppa honom”

Monia Johansson har inte sett sin älskade amstaffvovve Majlo, 3, sedan den 23 februari i år, då norska polisen gick in i hennes och makens hem i staden Klæbu och tog med sig hunden.

– När vi vann i tingsrätten i somras så trodde vi verkligen att vi skulle få träffa honom direkt, men polisen vägrade att släppa honom, säger Monia Johansson.

”Vi tar ut honom ur landet direkt”

Aftonbladets artikel om hunden Majlo – som är olaglig i Norge – har väckt många reaktioner bland läsarna. Drygt 400 personer har kommenterat den svenska hundens öde i grannlandet.

– Vi har fått jättemycket fint stöd. Djurrättsorganisationer kontaktar oss och säger att de ska uppmana till bojkott av Norge, säger Monia Johansson.

Paret planerar att föra ut hunden ur Norge om han släpps.

– Självklart förstår vi nu att rasen är olaglig här, men allt vi vill är ju att föra ut honom till Sverige. Han är ute ur landet en timma efter att vi fått honom. Det enda vi vill är att de inte ska döda honom, säger Monia Johansson.

Kostar en kvarts miljon

Hon berättar att familjen hittils lagt 120 000 kronor på advokatkostnader.

– När vi vann i somras så dömde rätten att polisen skulle stå för rättegångskostnaderna också, men eftersom det nu är överklagat så får i se. Vi räknar med att det kommer att kosta 100 000 kronor till nu, i sista instansen. Så förlorar vi här så står det oss dyrt på två sätt. Vi förlorar Majlo – och vi förlorar en kvarts miljon, säger hon.

 

 

Hoppas Majlo få överleva!!

 

/Lindha

Kommentarer
Postat av: Nina Johansson

Va konstigt.. jag har läst om att det är Staffordshire bullterrier som inte får föras in i norge, men däremot får Amerikansk Staffordshire terrier (Amstaff) det :s

2009-10-28 @ 12:40:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0