Passa på...

Får passa på att blogga nu...lånar lillebrors laptop!! =)

okej..hur och varts ska jag börja...har ju hänt en del sen jag kunde blogga...
Vi börjar väl med julbaket!!


Julbak den 15 december med Annie och Hannaa!
Det var en jätte rolig dag! allt gick snabbt och smidigt. tog inte 11 timmar som det gjorde förra året vi hade julbak.
tror det beror på att vi inte behöve åka och extra handla och vi bakade inte lussekatter...

vi bakade massa annat istället!


Vi började med att göra polkagrisgodis!
Annie fick ut sina aggressioner genom att skoningslöst och brutalt hammra sönder polkagrisarna tills handduken gick sönder. =) Undrar vad grannnen under tänkte vid det tillfället...




mitt uppe i utklickandet...jävla jobb..=)





Färdiga polkagrisgodisar!!

Smält blockchoklad och skoningslöst krossade polkagrisar.

Hannaa hade köpt extra fina formar. såå fina!


Mjukpepparkaka




4 st
ägg
6 dl
strösocker
2 tsk
bikarbonat
2 tsk
nejlikor, malda
2 tsk
ingefära
2 tsk
kanel, malen
2 tsk
kardemumma, malen
6 dl
vetemjöl, ev. extra
3 dl
gräddfil
1 msk
vetemjöl, ev. extra


smör, till formarna


skorpmjöl, till formarna

Tillagning

Receptet ger 2 avlånga formar.

1. Värm ugnen till 175 °.

2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda bikarbonat och kryddor med mjölet och vänd ner i äggsmeten. Rör i gräddfilen.

3. Tillsätt 1 -2 msk mjöl om smeten känns för tunn. Extra mjölmängd beror på gräddfilens konsistens.

4. Häll smeten i välsmorda och bröade formar, 1 1/2-2 liter, och grädda i ugnen på nedersta falsen cirka 55 minuter.

5. Låt svalna cirka 5 minuter i formarna. Vänd upp dem på galler och låt pepparkakorna svalna helt under sina urdiskade formar.

Var dock inte någon kaka jag tänker göra fler gånger, inget för mig.


Efter det var det pepparmynt karameller






Hannaa i väntan på att få klicka ut knäck!




Hemma snickers så j*drans gott!



1 burk jordnötssmör, ca 340 g, gärna med hackade jordnötter i
1 dl strösocker
2 dl sirap
1 liter rice crispies
1 dl kokos
175-200 gr 70-procentig choklad (eller blockchoklad)

Lägg bakplåtspapper i botten på en långpanna, ca 20-25 cm stor.

Blanda jordnötssmör, socker och sirap i en kastrull. Värm upp försiktigt under omrörning, det ska nästan koka upp, men bara nästan (massan kan lätt brännas vid). Ta bort kastrullen från plattan.

Rör ner puffat ris och kokos. Blanda ordentligt. Bred smeten i långpannan. Smält chokladen i vattenbad eller i micron och bred över ”godiskakan”.

Låt långpannan stå i kylen en stund så att chokladen börjar stelna. Skär kakan i småbitar. Låt dem gärna stelna innan du tar en smakbit.

 

Sen bakade vi sköra karameller och självklart knäck, sen var vi trötta.

Och jag tror Annie var tröttast. Hon lekte med en burk! de ekade så roligt, och vi hade roligt åt henne! härligt när man kan skratta åt sina kompisar!! =)

sen "kampade" hon med Zombie med en toa rulle!! =)

 

Den dagen gick fort med mycket bak och skratt!!

Tack tjejer!!

 

/Lindha

 

 

Tredje adventsfika

gott gott!!

 

Kärlek

 

/Lindha

 

 

Nu har det ju varit julafton och allt stök e klart och över.

Fick vantar, presentkort på ikea, bra å ha påse med bla disk/tvättmedel å massa annat, halsband, handdukar, filmer, ljusstake, pengar i massor, blomkruka, med mera.

Har varit hemma hos mamma  och Bill i dag. och pontus (lillbrossan) följde med hem till oss, han ska sova här inatt för i ska på rean i morgon! Frågade pontus lite på skoj om han ville med på rean i morgon oxh det ville han!! Roligt roligt, får passa på att vara med honom när han väl är hemma!

Nu är klintan här med och snart kommer 2 till...lite kvällsfika blir det väl då!!

Längtar tills i morgon....REA REA REA...

(Nu vill Pontus ha sin dator...) Hej så länge!

 

/Lindha



Kommentarer
Postat av: Hannaa

fina bilder från våran bakdag! =)

2009-12-26 @ 01:32:47
URL: http://rockparet.blogg.se/
Postat av: Annie

Tjooo, ja de va verkligen en rolig bak dag=D få göras om nästa år=)Hittade du/ni något på rean då? Kram

2009-12-26 @ 22:05:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0